Ysselvliedts Iron Destiny

Ysselvliedts Iron Destiny

Født. 16.05.2000
F: Springbourne Glide, Elite
M: Ysselvliedts Irene, Ster
MF: Baledon Jerimiah, Preferent
Kåret i Tyskland, High level performanstest/ Matrialprøve for vogn til 7,9 point
Kåret fløj og Premium Stallion i Holland feb 2011
 
Welsh Magazine - Jaargang 8 - februari 2011. (uddrag frit oversat)
De fire år og ældre sec A hingste 
Ti 4 årige og ældre hingeste blev fremstillet for dommerteamet hvoraf fem var udpeget til det anden runde og kun af 2 hingstene opnåede kåring og blev optaget i stambogen.
1. Destiny's Iron Ysselvliedt født 2000. 1,17 m skimmel
Far Springbourne Glide elite, m.Irene Ijsslvliedts ster, mv Baledon Jeremias preference. Iron Ysselvliedts Destiny der netop er tilstrækkeligt vellinjeret, har et godt og udstryks fuldt øje. Viser en god og taktfast bevægelse inde som ude på fast bund som sjældent er set.
 
Virkelig tilfreds
Yvette Zoet: Ja, rigtig tilfredse med vores resultater på hingstkåringen. 
Af de unge sec A's gik en ud som den sidste ud, men den passede ikke ind i gruppen. Men optagelse af de 2 ældre hingste i stambogen varmede. Iron Destiny var en af de sidste af fokproducenten Henk Zoet, og blev solgt som føl. Harold købte ham tilbage sidste december, hvor han tilfældigt var stødt på ham i Tyskland, og vi besluttede derefter at tage ham med til hingstekåringen. Ved Indskrivningen stambogen fik føleserne frit løb.
----  
Ysselvlidt´s Iron Destiny
I moderlinjen for Ysselviedts Iron Destiny, finder man nogen af historiens bedste hopper såsom Coed Coch Siaradus og Coed Coch Sirius. Der er opsigtsvækkende at Mormoren Sunwillow Isola  blev solgt på Fayre oaks sale for et relativ  lille beløb, da hoppen selv er meget smuk og er helsøster til Sunwillow Bernina, der på det tidspunkt regnes for at være en af de bedste hoppe i moderlandet. Isola blev solgt da hun kun havde produceret hingsteføl for sin avler. Ironisk nok fik Isola i Holland kun hoppeføl. Sunwillow Isola blev national reserve champion i Holland. Med preferent hingsten Baledon Jerimiah fik hun en fin ster hoppe Yssevlidts Irene  (115 i stg) som i 2000 blev mor til Ysselvliedts Iron Destiny. Ysselvliedts Irene er også mor til 1 præmie hoppen Ysselvliets Ingeborg (efter. Wharley Pioneer) og 1 præmie hoppen Ysselvliets Isola (efter Revel Jeeves).  
Krysning med Springbourne Glide er på papiret et out cross. Man skal temmelig langt for at finde fælles forfædre ( Revel Jean, Coed Coch Salsbri, Clan Pip). Men i dette tilfælde med Glide og Jeremiah har man to hingste hvor den klassiske revel type er massiv. Så det er gået rigtig godt med out crosset. I sig selv en temmelig unik kombination af en række top blodlinjer der kan give andre avler stof til eftertanke.
 
Kilde Welsh Magazine – Jaahrgang 8 – April 2011 – frit oversat til dansk.
 
Beskrivelse fra Landskuet i Herning 2011, 23 point og ærespræmie, dommer Carl Trock.
Særdeles god type, typisk welsh mountain med kønt hoved, velrejst hals og god skrå skulder. Han har muskuløs overlinje, muskuløs bagpart og velansat hale. Der er passende føre lemmer med god ledmakering, bevægelsen vist,var kort og spændt i skridt men energisk, taktfast og fremadgribende i trav. Hingsten er vist i fin konditon men noget urolig. 

Beskrivelse fra Oktobershow 2011 - dommer Stein Langøre
Udtryksfuld hingst af meget god type, kønt hoved, velformet hals og harmonisk krop med føre lemmer. Bevægelsen aktiv, meget god bevægelse med god aktion. 
 
Beskrivelse fra Hingsteshow Egtved 2015 - Dommer David Harris Pennal Stud - Wales
Good welsh mountain type with good debth and good short cannon bones, movement is good straight and free, looking very well for a 15 year old stallion.
 

Iron Destiny 15 år gammel, Egtved 2015, foto Helena Jørgensen